Kako napraviti prvi korak?

Preporučujemo Vam besplatni konzultacijski pregled radi uvida u slučaj, te procjene opravdanosti, veličine i cijene eventualnog zahvata FUE transplantacije kose. Ako niste u mogućnosti doći možete poslati fotografije koje ćemo zajedno telefonski prokomentirati.

Kako znati jesam li odgovarajući pacijent za zahvat?

Konzultacijskim pregledom možemo dobiti uvid u Vaš slučaj, te procijeniti opravdanost i veličinu eventualnog zahvata. Također je moguće poslati fotografije davajuće i primajuće regije koje možemo zajedno telefonski prokomentirati. Idealan način za saznati iskustva pacijenata i vidjeti rezultate ranijih zahvata je prisustvovati uživo FUE transplantaciji kose pacijenata koje smo već jednom operirali.

Jesu li mikroskopska folikularna presađivanja kose uvijek uspješna?

Uz kvalitetnu kosu u davajućoj regiji transplantacija kose FUE metodom uvijek je uspješna. Međutim uspjeh nije samo rast kose već je jednako važno da se ne vidi da je to kosa dobivena kirurškim zahvatom. Mikroskopskom obradom folikula izbjegavaju se ožiljci i nepravilnosti karakteristični starijim metodama transplantacije kose.

Što mogu očekivati za vrijeme vlastite transplantacijske procedure?

Liječnički tim će brinuti i učiniti sve za Vaš potpuni komfor. Zahvat traje 5 – 6 sati, izvodi se u lokalnoj anesteziji (kao kod zubara), te je bezbolan. Moguće su pauze, a vrijeme se najbolje krati uz telefon.

Koliko se folikula kose može presaditi u jednom danu?

U jednom danu je moguće transplantirati ovisno o gustoći i kvaliteti davajuće regije 2000 – 2500 folikula. Operativni zahvat može trajati do 6 sati. U dvodnevnom zahvatu koji ukupno traje do 12 sati moguće je transplantirati do 5000 folikula. Za vrijeme zahvata možete se koristiti telefonom i po potrebi otići do toaleta.

Koliko je zahvata potrebno za rekonstrukciju mog vlasišta?

Broj zahvata za rekonstrukciju vlasišta ovisi o veličini područja bez kose, mogućnostima davajuće regije i željama pacijenta. Zahvati FUE transplantacije kose se mogu ponavljati radi povećavanja gustoće ili nadoknađivanja kasnijih gubitaka kose. Većini pacijenata za života su dovoljna dva zahvata.

Je li FUE transplantacija bolna i kada se vidi rast kose?

FUE transplantacija kose je u potpunosti bezbolan zahvat jer se izvodi u lokalnoj anesteziji (isto kao kod zubara). Nakon zahvata nema potrebe trošiti analgetike (lijekove protiv boli).
Početak rasta kose se vidi 4 mjeseca nakon zahvata. Većina kose će izrasti 7 – 8 mjeseci, a ostatak do 10 mjeseci nakon zahvata. Kosa dobivena transplantacijom raste doživotno.

Hoće li izgled moje kose biti prirodan?

Izgled kose nakon zahvata FUE transplantacije je prirodan. Tako dobivena kosa rasti će cijeli život. Mikroskopskom obradom svih folikula postižemo prirodan kasniji rast kose od kojeg nema ožiljaka i tipičnih graftova („busenova“) kao kod starih metoda. Rezultat je prirodan bez obzira na veličinu ili gustoću primajuće regije. Ni frizeri ne mogu znati da je riječ o transplantiranoj kosi.

Kakva će biti gustoća nove kose?

Gustoća nove kose ovisi o veličini područja u koje se kosa transplantira i količini folikula koji se zahvatom mogu dobiti. Jednim zahvatom moguće je obnoviti 25 – 30% gustoće kose, a maksimum gustoće koja se može dobiti transplantacijom je 50% gustoće kose davajuće regije.

Je li kosa dobivena FUE transplantacijom trajna?

Kosa dobivena FUE transplantacijom je trajna, doživotna, tj. raste jednako dugo i kvalitetno kao i u stražnjem dijelu vlasišta odakle je uzeta. Kosa u stražnjem dijelu vlasišta tzv. davajućoj regiji je genetički različita od kose u gornjem i prednjem dijelu vlasišta tzv. primajućoj regiji, te nikada neće ispadati. Koža, tkivo u cijelom vlasištu, a to znači i u davajućoj i u primajućoj regiji je jednake kvalitete, te je zato uspjeh FUE transplantacije moguć.

Kada je kosa presađena postoji li ograničenje koliko može narasti?

Nema nikakvih ograničenja u rastu kose. Transplantiranjem kosa zadržava i kvalitetu i vijek bez obzira na mjesto na koje se transplantira.

Transplantacija dlaka s tijela – Kako se izvodi?

Transplantacija dlaka s tijela se izvodi na isti način kao i transplantacija kose iz vlasišta. Rijetki su pacijenti kod kojih je takav zahvat moguć, a i količina dlaka koja se može dobiti je ograničena. Za njim posežemo kada želimo popraviti manji nedostatak ili ožiljak u bradi, obrvi ili vlasištu.

 

Spremni ste za besplatne konzultacije?

Na konzultacijskom pregledu moguće je osim uvida u Vaš slučaj doživjeti pacijenta kao osobu, objasniti realne dosege transplantacije kose.