Transplantacija brade i brkova FUE metodom

FUE transplantacija brade izvodi se na isti način kao i transplantacija kose, tj. transplantira se kosa iz stražnjeg djela vlasišta u područja brade ili brkova koja želimo progustiti ili formirati.

sr markovina izvodi zahvat transplantacije obrva

FUE transplantacija brade izvodi se na isti način kao i FUE transplantacija kose, tj. transplantira se kosa iz stražnjeg djela vlasišta u područja brade ili brkova koja želimo progustiti ili formirati. Najčešće se radi o progušćivanju brade, a ne formiranju brade ili brkova kod punog nedostatka dlaka. Često se odlučujemo i na izvođenje prvog manjeg testnog zahvata da vidimo kako će se rezultat uklopiti u postojeću bradu ili brkove.

Najčešće je riječ o urođenom nedostatku dlaka u dijelu brade ili brkova, a nedostatak je moguć i uslijed bolesti, kirurških zahvata, opekotina, itd.

U prvoj fazi FUE transplantacije brade iz davajuće regije u stražnjem dijelu vlasišta uzimaju se što manje folikularne cjeline ili pojedinačni folikuli vlasi. Mikroskopski se obrađuju pod povećanjem od 15 puta u pojedinačne folikule tako da iz njih nakon transplantacije dobijemo rast pojedinačnih dlaka.

Folikuli se implantiraju u bradu uz pomoć finih implantera s kojima se može odrediti željena dubina, kut i smjer implantacije folikula, a time i rast budućih pojedinačnih dlaka. Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, onoj istoj kao kod stomatologa. Odmah nakon zahvata pacijent uz upute odlazi kući. Često se zahvati nakon godinu dana ponavljaju zbog postizanja gustoće čim bliže prirodnoj.

Početak rasta transplantiranih dlaka je 3 – 4 mjeseca nakon zahvata. Većina izraste 6 mjeseci nakon zahvata, a puni rezultat je vidljiv nakon 10 mjeseci. Rezultat FUE transplantacije brade ili brkova je trajan.

Svakako preporučujemo besplatni konzultacijski pregled radi uvida u Vaš slučaj te procjene opravdanosti, veličine i cijene eventualnog zahvata FUE transplantacije brade i brkova. Ako niste u mogućnosti doći možete nam poslati fotografije te ih možemo zajedno telefonski prokomentirati.

Konzultacije su moguće i besplatne u Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Trstu.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Kako mogu znati jesam li odgovarajući kandidat?


  • Molimo označite drvo
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Je li transplantacija kose za tebe?

Saznajte jeste li idealan kandidat za transplantaciju kose.

Preuzmi brošuru o FUE metodi!

Saznaj sve informacije o FUE transplantaciji
na jednom mjestu.

Iskustva pacijenata

Za sve koje muči ispadanje kose odabir transplantacije FUE metodom koju radi dr. Markovina i njegov tim pun je pogodak. Izuzetno stručan pristup, trajni rezultati, tretman je kao malo duži posjet stomatologu, a nova kosa ima sasvim prirodan izgled.

Drago Lokas

Pacijent
Dr. Markovina je jedan od rijetkih liječnika kojeg karakteriziraju superlativno znanje i vještina! Njegovi zahvati i rad su prožeti iznimnom strpljivošću i detaljnošću! Ovo je zaista vrhunski kirurg s visoko estetskim rezultatima!

Dr. David Raičković

Pacijent

Dođi na besplatne konzultacije kod

Dr. Markovine