Povećanje usana

Lijepo oblikovane, pune i senzualne usne predmet su želja. Mnogi nemaju prirodno takve usnice i maštaju o estetskoj korekciji koja bi im dala željeni volumen, kao i oblik. Zahvaljujući jednostavnim i sigurnim zahvatima povećanja usnica moguće je ostvariti željeni izgled brzo i lako. Povećanje usana jedan je od najtraženijih zahvata u Poliklinici Pantovčak jer u kratkom roku pruža veliku promjenu.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Koje su sve opcije povećanja usana?

Postoji više opcija povećanja usana koje daju odlične rezultate. Ovisno o postojećem stanju kandidata i očekivanjima od povećanja usana, estetski kirurg daje najbolju preporuku o tipu tretmana kao i količini apliciranih filera. Cilj estetskog zahvata povećanja usana je dobiti prirodan i privlačan izgled koji je u skladu s licem.

Dvije su opcije povećanja usnica, a ovise o vrsti filera koji se koriste. Povećanje usnica hijaluronom jako je popularna opcija punjenja usnica filerima na bazi hijalurona koji ima sposobnost resorpcije. To znači da se prirodno u našem organizmu s vremenom razgrađuju. Ova opcija ne traje tako dugo kao drugo rješenje za povećanja usana bazirano na preparatima na osnovi silikona. Druga opcija za povećanje usana koristi silikonski filer i predstavlja trajniju metodu. 

Tko je kandidat za povećanje usana?

Kandidati za povećanje usana su punoljetne osobe oba spola koje imaju tanke usne ili su tijekom godina izgubile volumen usana. Povećanjem usana lice dobiva senzualniji izgled. Važno je da su osobe koje se odluče na povećanje usnica dobrog zdravlja i da imaju realna očekivanja od zahvata. 

Kako se pripremiti za tretman? 

Sam zahvat povećanja usnica traje kratko, a priprema za tretman je jednostavna. Najvažnije je prije zahvata s estetskim kirurgom uskladiti mogućnosti i očekivanja od tretmana. U Poliklinici Pantovčak pacijentima se savjetuje koja je najbolja opcija te koji volumen odabrati kako bi finalni učinak bio idealan. Najbolji rezultati su kod pacijenata koji se odluče na optimalnu količinu filera kojom se postiže savršena simetrija s ostatkom lica. Bolje je krenuti s manjom količinom koja se može nadopunjavati, nego inzistirati na prekomjernoj količini filera što u konačnici ne daje atraktivan izgled. 

Prije samog tretmana liječnik prikuplja potrebne informacije o alergijama, lijekovima i zdravstvenom stanju kandidata. Prije apliciranja filera uklanja se preparativna i dekorativna kozmetika s lica koje se detaljno dezinficira kako bi se pripremila regija koja će se tretirati.

Kako izgleda tretman povećanja usana?

Prije samog početka zahvata područje usana se priprema nanošenjem anestetika u obliku kreme i/ili spreja kako bi se minimizirala osjetljivost na bol. Hijaluronski dermalni fileri injektiraju se na regiju usana koja se želi tretirati, preoblikovati, podići i popuniti. 

Preciznost estetskog kirurga iznimno je bitna jer o tome ovisi finalni rezultat. Estetski kirurg će procijeniti gdje i kako je najbolje injektirati filer kako bi se postigao željeni učinak. Fileri se ovisno o stanju i željama kandidata apliciraju uz unutarnju rub usana, nekada samo u jednu usnu ako postoji veća razlika u veličini, a filerima se naglašava i vrh usana. 

Sam zahvat traje oko 15-ak minuta, a oporavak je jednostavan. Usnice nakon apliciranja filera su blago otečene i kada splasne oteklina usnice se formiraju oblikom i volumenom u željeni izgled. Finalni rezultat aplikacije filera u usnice vidi se nakon maksimalno dva tjedna. Toliko vremena je potrebno kako bi se filer prilagodio usnicama i kako bi bilo kakve eventualne nuspojave nestale. 

Ima li nuspojava ili rizika? 

Natečenost usana poslije aplikacije filera normalna je pojava i prolazi potpuno za maksimalno 2 do 3 dana. Može doći do hematoma za koje pomaže masaža ledenim oblogom, laganim kružnim pokretima kako bi se hematom ublažio i brže nestao. 

Koliko dugo traju fileri u usnama?

Fileri na bazi hijalurona imaju ograničeno trajanje. Koliko će dugo trajati individualno je i ovisi o prirodnoj sposobnosti organizma za resorpciju hijalurona kao i o tipu hijalurona. Dermalni fileri na bazi hijalurona u usnama mogu trajati od 6 do čak 15 mjeseci. Silikonski fileri su polutrajno i trajno rješenje i puno duže traju, ali su u zadnje vrijeme manje popularni. Ipak, kada kandidati žele trajnije rješenje biraju neke od filera na bazi silikona. 

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Naručite se na pregled

"*" indicates required fields

Želite li primati obavijesti i novosti na email?*

Molimo označite šalicu
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dođi na besplatne konzultacije kod

Dr. Markovine