Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri najpopularniji su način pomlađivanja. Na prirodan način i uz jednostavnu primjenu popunjavaju bore lica. Veliku popularnost duguju činjenici da je riječ o prirodnom sastojku našeg organizma koji se prirodno razgrađuje tijekom vremena.

Starenjem koža gubi sastojke koji joj osiguravaju elastičnost, svjež izgled i privlačne konture. Apliciranjem hijalurona potiču se i prirodni procesi zbog kojih koža izgleda još bolje kako vrijeme prolazi.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Što su dermalni fileri? 

Hijaluronski dermalni fileri odlična su opcija za popunjavanje bora i pomlađivanje lica. Hijaluron je prirodni sastojak organizam i s godinama se smanjuje kao i kolagen i elastičnost. Gubitak tih sastojaka djeluje na to da koža gubi svoj tonus, djeluje starije i umornije. Dermalni fileri rješenje su koje osigurava svježiji izgled lica, vraća volumen obrazima, atraktivnost konturama lica, a djeluje i na podizanje kože tretiranog područja. 

Koje sve vrste dermalni filera postoje? 

Postoji više vrsta dermalnih filera koji se razlikuju po sastojcima, načinu primjene, mjestima na koja se primjenjuju, a ovisno o tipu različito traju. Poliklinika Pantovčak u svojoj ponudi ima tri tipa filera koji su najpoznatiji te najučinkovitiji. 

  • Juvéderm hijaluronski dermalni fileri

Fileri bazirani na hijaluronskoj kiselini privlače vodu na sebe i djeluju na stvaranje više volumena. Koriste se za podizanje kože, popunjavanje finih linija i dubljih bora, a djeluju i na hidrataciju kože na tretiranom području. Svaki filer djeluje na poboljšanje kontura lica čime cijelo lice dobiva pomlađen izgled. Hijaluronski dermalni fileri poboljšavaju hidrataciju kože i čine teksturu kože ljepšom i zaglađenijom. 

  • Radiesse dermalni filer 

Ovaj tip filera razlikuju se od drugih jer sadržava sastojke koji posebno djeluju na stimulaciju proizvodnje kolagena. Kolagen je bitan sastojak za volumen i elastičnost kože, a ovaj filer potiče stvaranje kolagena bitnog za dobar volumen kože bez bora. Ovaj tip filera namijenjen je tretiranju kože lica i ruku, ali ne i za popunjavanje usnica. 

  • Belotero fileri 

Dermalni fileri Belotero imaju odličnu tehnologiju iza svog nastanka zbog čega se vrhunski prilagođavaju koži lica dajući joj prirodan i pomlađen izgled. Zahvaljujući svojim sastojcima savršeno se raspoređuju na tretirano područje i osiguravaju ljepše konture lica.

Što se sve može tretirati hijaluronskim dermalnim filerima?

Hijaluronski fileri najpopularniji su fileri za povećanje usana, a osim za to koriste se i za: 

  • Popunjavanje nazolabijalnih bora, od nosa prema usnama
  • Popunjavanje bora oko usana
  • Popunjavanje bora oko očiju

Osim za bore, hijaluronski dermalni fileri učinkoviti su za podizanje jagodica i zatezanje kože lica i vrata, pomlađivanje dekoltea, ali i ruku. 

Tko su kandidati za dermalne filere?

Mnogo čimbenika djeluje na nastanak bora. Bitno je koliko spavamo, koliko smo izloženi stresu i kako njime upravljamo, kakav nam je životni stil, kako njegujemo svoju kožu, jesmo li pušač i koliko smo genetski skloni nastanku bora. Netko u kasnim dvadesetima dolazi na tretman dermalnim filerima, a nekome je to potrebno kasnije. 

Kada se pojave prve izraženije bore može se doći na savjetovanje s estetskim kirurgom u Polikliniku Pantovčak koji će dati najbolju preporuku za vas. Zahvaljujući hijaluronskim dermalnim filerima moguće je u bilo kojoj dobi održavati svježiji i pomlađeniji izgled lica uz atraktivne konture. 

Kako se pripremiti za tretman? 

Tretman dermalnim filerima jednostavan je postupak, kao i priprema za tretman i oporavak. Prije tretmana potrebno je potpuno očistiti lice od šminke, a na lice se stavlja krema koja sadrži anestetik. Za apliciranje dermalnih filera važno je iskustvo i preciznost estetskog kirurga koji je zaslužan za idealan rezultat. 

Kako izgleda tretman?

Hijaluronski dermalni fileri apliciraju se tankom iglom u željeno područje. Tretman može trajati od 15-ak minuta do sat vremena ovisno o regiji koja se tretira i o količini filera koji se injektiraju. Nakon tretmana hijaluronskim dermalnim filerima u Poliklinici Pantovčak svaki pacijent dobit će potvrdu sa serijskim brojem koja jamči kvalitetu, tip i ispravnost filera. 

Hijaluronski dermalni fileri tretman su koji je moguće napraviti tijekom pauze za vrijeme radnog vremena budući da je postupak apliciranja brz, a pacijenti se odmah vraćaju redovnim obavezama.

Ima li nuspojava ili rizika? 

Nakon tretmana moguća je pojava crvenila koje nestaje kroz par sati, a otekline i podljevi nestaju kroz par dana. Finalni učinak filera vidljiv je nakon prosječno 2 tjedna kada se filer potpuno prilagodi tretiranom području. 

Kod hijaluronskih dermalnih filera ključno je odabrati dobrog estetskog kirurga tj. osobu koja aplicira filer jer nepravilnim rukovanjem može doći u iznimnim slučajevima do nekroze dijela tijela. Nakon tretmana filerima ne preporučuje se odmah baviti fizičkim aktivnostima, a neko vrijeme je potrebno izbjegavati izlaganje suncu, solariju, odlazak u saunu, diranje i pritisak na tretirano područje. 

Koliko dugo traju fileri?

Fileri na bazi hijalurona prirodno se razgrađuju u našem organizmu. Trajanje filera je individualno i ovisno o vrsti filera trajnost može biti do godinu i pol. 

Cijene dermalnih filera

Cijene dermalnih filera ovise o tipu, kao i količini apliciranih filera. Detaljnije informacije o cijenama možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Naručite se na pregled


  • Molimo označite zvijezdu
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dođi na besplatne konzultacije kod

Dr. Markovine