Vistabel terapija protiv znojenja

Znojenje je prirodan proces kojim se izbacuju štetne tvari iz organizma, regulira se tjelesna temperatura i važno je za zdravlje. Kada je riječ o prekomjernom znojenju, to izaziva nelagodu. Pojava prekomjernog znojenja nije vezana za visoke temperature niti intenzivnu fizičku aktivnost, nego je estetski, ali i zdravstveni problem.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Što je Vistabel?

Vistabel je vrsta botoxa koja se koristi za uklanjanje sitnih, finih linija i ublažavanje dubljih bora. Proizveden je od strane tvrtke Allergan pomoću bakterije Clostidium Botulinum. Vistabel je visoko kvalitetni pročišćeni protein koji se prije upotrebe u svrhe pomlađivanja koristio u klasičnoj medicini. Okulistika, neurologija, otorinolaringologija, ginekologija, pedijatrija grane su medicine koje su koristile prednosti ovog tipa botoxa.

Posljednja dva desetljeća botox je neizostavan dio ponude estetskih zahvata. Osim za pomlađivanje Vistabel botox se uspješno koristi i u svrhu terapije protiv znojenja. 

Kada se koristi Vistabel terapija protiv znojenja?

Vistabel se koristi za slučajeve kada prekomjerno znojenje predstavlja prepreku svakodnevnom obavljanju redovnih aktivnosti, rekreacije i sporta i stvara komplekse. 

Tko je kandidat za Vistabel tretman protiv znojenja?

Punoljetne osobe muškog i ženskog spola koje imaju probleme s prekomjernim znojenjem potencijalni su kandidati za Vistabel terapiju protiv znojenja.

Kako izgleda tretman Vistabelom?

Vistabel je učinkovito sredstvo za rješavanje problema prekomjernog znojenja. Terapija Vistabelom djeluje na blokiranje živčanih signala koji djeluju na žlijezde za znojenje. 

Sam tretman aplikacije Vistabela traje oko sat vremena. Prije apliciranja botoxa na područje koje se tretira nanosi se anestetska krema kako bi se umanjila bol prilikom uboda. Vistabel se aplicira malom iglicom sa svih strana kako bi se cijelo područje ravnomjerno tretiralo. Poseban oporavak nakon terapije nije potreban, samo je važno ostati u uspravnom položaju par sati nakon čega se može vratiti svakodnevnim aktivnostima. 

Učinak djelovanja botoxa na prekomjerno znojenje u prosjeku traje do šest mjeseci nakon čega je potrebno ponoviti tretman.

Koje su nuspojave i postoje li rizici?

Kod Vistabel terapije protiv znojenja prednost je što ne postoje nuspojave i tretman predstavlja idealno rješenje za prekomjerno znojenje. 

Ponekad je potrebno terapiju ponoviti prije u slučaju da pacijent ima previše žlijezda znojnica za koje prva terapija nije bila dostatna. 

Koliko dugo je učinkovita terapija Visabelom protiv znojenja?

Terapija protiv znojenja Vistabelom djeluje prosječno do šest mjeseci, nekad čak i duže tako da je potrebno ponoviti tretman do dva puta godišnje kako bi se smanjilo prekomjerno znojenje. 

Cijena Vistabel terapije protiv znojenja

Cijene Vistabel terapije protiv znojenja ovisi o količini botoxa potrebnoj za tretman, a detaljnije informacije o cijenama možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Naručite se na pregled

"*" indicates required fields

Želite li primati obavijesti i novosti na email?*

Molimo označite kuću
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dođi na besplatne konzultacije kod

Dr. Markovine