VASERlipo ultrazvučna liposukcija

VASERlipo ultrazvučna liposukcija najnovija je metoda trajnog odstranjivanja masnih naslaga. Može se izvoditi na svim dijelovima tijela kao i klasična liposukcija, samo je razlika u tome što je zahvat manje invazivan, a oporavak kraći. Osim uklanjanja viška tvrdokornih masnih naslaga, ovim tipom liposukcije se također oblikuju konture tijela.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Razlika između tradicionalne i VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Tradicionalna i VASERlipo ultrazvučna liposukcija su dvije metode uklanjanja masnih naslaga i preoblikovanja kontura tijela ili lica. Niti jedna metoda nije namijenjena mršavljenju, a rezultati su dugotrajni kod oba tipa zahvata uz pridržavanje preporuka. 

Liposukcija se radi kroz više mikro rezova u koje se stavljaju tanke cijevi, kanile kroz koje se isisava masno tkivo, a prethodno se kanilama omekšava tkivo nizom pokreta. Ta omekšavanje može ponekad oštetiti okolno tkivo što je jedan od rizika liposukcije. Kod VASERlipo ultrazvučne liposukcije rizici su manji, a sam zahvat je drugačiji. Rade se mikro rezovi na području koje se tretira, kroz rez ulazi sonda koja ultrazvučnom energijom grije i topi masne naslage, koje se potom isisavaju. Uz ovu metodu manja je mogućnost ozljeda okolnog tkiva i živaca te je manje oteklina.  

Kada se odlučiti za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju?

Ponekad zdrav i aktivan život, balansirana i zdrava prehrana i tjelovježba ipak ne rješavaju tvrdokorne masne naslage. Ako imate probleme s masnim naslagama kojih se ne uspijevate riješiti, a želite manje invazivan estetski zahvat koji uspješno donosi trajne rezultate, VASERlipo ultrazvučna liposukcija je zahvat za vas.

Jeste li vi kandidat za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju?

U Polikliniku Pantovčak na VASERlipo ultrazvučnu liposukciju dolaze osobe koje su aktivne, imaju zdrav životni stil i prehranu, ali ipak imaju problem s tvrdokornim masnim naslagama. Kandidati su punoljetne osobe oba spola koje su zdrave, u formi, ali imaju višak masnog tkiva koji im izaziva nezadovoljstvo. 

Ako želite izgubiti višak kilograma, ova metoda nije za vas jer VASERlipo ultrazvučna liposukcija nije namijenjena gubitku kilograma, nego uklanjanju masnog tkiva i oblikovanju kontura tretiranog područja.  

Benefiti VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Poliklinika XY kao glavne prednosti VASERlipo ultrazvučne liposukcije ističe jednostavnost i sigurnost zahvata, manje rizika i komplikacija te brži oporavak. 

Ostale prednosti:

  • manje invazivna metoda
  • manje postoperativnih bolova
  • manje krvarenja
  • veća preciznost i učinkovitost

Ova metoda liposukcije pogodna je kada je potrebno dobiti masno tkivo koje se koristi za povećanje drugih dijelova tijela ili lica. Ova metoda popunjavanja volumena i oblikovanja lica, grudi, stražnjice ili ispravljanja asimetrije od liposukcije često je tražena budući da su rezultati prirodniji.

Kako se pripremiti za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju?

Svakoj operaciji prethodi pregled i razgovor s pacijentom. Prije operacije obavezno je napraviti dijagnostičke i laboratorijske pretrage prema uputama liječnika i pregled kod anesteziologa. Liječnik preporučuje prestanak pušenja i korištenja lijekova i dodataka prehrani koji mogu štetno djelovati na tijek zahvata i oporavka. 

Kako izgleda zahvat VASERlipo ultrazvučne liposukcije?

VASERlipo je liposukcijski zahvat estetske kirurgije kojim se tretiraju dijelovi tijela koji imaju višak masnog tkiva kao što su obrazi, podbradak, vrat, nadlaktice, prsa, trbuh, leđa, kukovi, koljena, bedra, stražnjica. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji, traje i nekoliko sati ovisno o zahtjevnosti i veličini tretiranog područja.

Kroz mikro rezove se uvodi tanka sonda do masnog tkiva kojom se ubrizgava posebna otopina koja omekšava masno tkivo i djeluje kao vodič za ultrazvuk kako bi detektirao i djelovao samo na masne stanice. Nakon toga se uvodi ultrazvučna sonda koja emitira energiju koja ukratko razbija masne stanice. Masno tkivo se pretvara u emulziju i nakon djelovanja ultrazvuka, uvodi se kroz iste rezove kanila kojom se pomoću posebne pumpe isisava nastala emulzija. 

Kod ove opcije liposukcije prednost je što targetira samo masne stanice, ne oštećuje okolno tkivo tako da je postoperativni tijek puno brži. Koža se nakon zahvata bolje prilagođava novim konturama bez viška masnih naslaga.

Oporavak nakon VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Oporavak nakon VASERlipo ultrazvučne liposukcije je puno kraći i ovisi o zahtjevnosti i opsegu zahvata. Već nakon par dana pacijenti se vraćaju na posao, većina nakon tjedan dana se potpuno može baviti svojim svakodnevnim aktivnostima, a po odobrenju liječnika nakon par tjedana intenzivnijim sportskim aktivnostima. Tijekom oporavka nosi se kompresivni steznik koji smanjuje otekline i pomaže boljem oblikovanju kože.

Rezultati VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Prvi rezultati nakon VASERlipo ultrazvučne liposukcije vidljivi su odmah, a finalni nakon potpunog oporavka, odnosno nakon par mjeseci kada se tijelo potpuno oblikuje. 

Rizici kod VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Liposukcija uz VASERlipo ultrazvučnu metodu ima minimalne mogućnosti za komplikacije. Suvremena tehnologija omogućila je trajno uklanjanje masnih naslage bez gotovo ikakvih trauma na okolnom tkivu. 

Uobičajeni rizici poslije ovakvog zahvata su otekline, hematomi, a rijetko može doći do ozljede pluća tekućinom koja se ubrizgava prije zahvata, a kod neiskusnijih estetskih kirurga može doći do opeklina ako se sonda ne koristi ispravno i precizno.

Vrlo je važno prije zahvata informirati se o svim rizicima i odabrati iskusnog estetskog kirurga. 

Zašto kod nas napraviti VASERlipo ultrazvučnu liposukciju

Poliklinika Pantovčak redovito prati trendove suvremene tehnologije kako bi išla u korak s najboljim praksama i najnovijim znanjem u području estetske kirurgije. VASERlipo ultrazvučna metoda liposukcije zahvat je kojeg su usavršili estetski kirurzi Poliklinike Pantovčak i možete se s povjerenjem prepustiti njihovom iskustvu i znanju.  

Cjenik

Detaljnije informacije o cijeni zahvata dostupne na upit pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a