Uklanjanje ožiljaka i tetovaža

Tetovaže su popularan način ukrašavanja kože kojeg mnogi vole, no ponekad ljudima počnu smetati i žele ih se riješiti. Ožiljci nastaju iz različitih razloga, zbog ozljeda, nakon operacija, mogu biti od rođenja, a ponekad je jedini način rješavanja ožiljaka estetski zahvat. 

Ožiljci koji smetaju estetici izgleda i neželjene tetovaže uspješno se i trajno odstranjuju jednostavnim estetskim zahvatom suvremenim laserom u Poliklinici Pantovčak. 

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Kada se odlučiti za uklanjanje ožiljaka i tetovaža

Kada vam ožiljci djeluju na samopouzdanje, ne želite više tetovaže ili ste nezadovoljni tetovažama koje su vam nekad bile privlačne, laserski estetski zahvat uklanjanja rješenje je za vas. Trajno i sigurno vrlo jednostavnim postupkom u nekoliko tretmana vaša koža može ponovo biti bez tragova ožiljaka ili tetovaža.  

Jeste li vi kandidat za uklanjanje ožiljaka i tetovaža?

Ako ste prošli fazu tetovaža, ne odgovaraju vašem stilu više ili vam se jednostavno više ne sviđaju vaše tetovaže, u Poliklinici Pantovčak ih možete laserskim zahvatom ukloniti,

Ako imate ožiljke koji djeluju na vaše samopouzdanje, prestanite ih kamuflirati jer jednostavnim zahvatom moguće je riješiti brzo i uspješno većinu ožiljaka na koži lica i tijela. 

Benefiti zahvata uklanjanja ožiljaka i tetovaža

Najveći benefit laserskog zahvata uklanjanja ožiljaka i tetovaža je veće zadovoljstvo vlastitim izgledom i više samopouzdanja. Bilo da je riječ o velikim ili malim estetskim zahvatima, prednost svakog je ljepši izgled pacijenata. 

Kako se pripremiti za zahvat?

Sve informacije o pripremi za zahvat pacijentima liječnik daje na prvom pregledu u Poliklinici XY. Adekvatnom pripremom djeluje se na odlične finalne rezultate, kao i praćenjem svih savjeta za fazu oporavka nakon zahvata. 

Kako izgleda zahvat?

U Poliklinici Pantovčak za uklanjanje ožiljaka i tetovaža koristi se suvremeni laser najnovije generacije. 

Laser zrakama prodire u sve slojeve kože kako bi djelovao na tetovažu dubinski i kako bi bili sigurni da je tinta potpuno uklonjena. Laserske zrake uništavaju tintu i pigment organizam razgrađuje i izbacuje iz sebe. 

Zahvat laserom je minimalno invazivan i potrebno je par tretmana do idealnog rezultata ovisno o opsegu područja koje se tretira. 

Ožiljci se ovisno o veličini i tipu mogu odstraniti laserom, ali i kirurškim putem u nekim slučajevima. Ožiljci se uklanjaju iz estetskih razloga, ali nekad i zdravstvenih. Koža može proći kroz razne promjene, traume, ozljede, upale i slično. Laserskim zahvatom se za par tretmana stvara lijepa i glatka koža, a potiče se i stvaranje kolagena. 

Kod većih i nepravilnijih ožiljaka, kirurškim zahvatom se manji ožiljci mogu izrezati, nepravilni ožiljci i neravnine na koži se mogu ispraviti, a ponekad se radi i presađivanje kože s drugih dijelova tijela.

Oporavak nakon uklanjanja ožiljaka i tetovaža 

Nakon uklanjanja ožiljaka i tetovaža pacijenti u Poliklinici Pantovčak dobivaju detaljne upute za njegu kože kako bi oporavak bio uspješan. Koža se ne smije izlagati suncu sljedećih nekoliko tjedana, a preporučuje se krema sa zaštitnim faktorom 50. Važno je prvih par dana ne opterećivati kožu, ne dirati je, ne koristiti agresivna sredstva i kozmetiku. 

Rezultati zahvata

Rezultat estetskog zahvata uklanjanja ožiljaka i tetovaža je lijepa i glatka koža. Korištenjem suvremene laserske tehnologije u Poliklinici Pantovčak rezultati su uspješni i dugotrajni. 

Rizici kod zahvata uklanjanja ožiljaka i tetovaža 

Lasersko uklanjanje ožiljaka i tetovaža spada u neinvazivne metode estetske kirurgije i gotovo nema rizika. Može doći do pojave crvenila, stvaranja krastica koje otpadaju, a infekcija je moguća u slučaju da se tretirano područje dira, zato je važno pridržavanje preporuka liječnika. 

Zašto kod nas napraviti zahvat?

Poliklinika XY specijalizirana je za male i velike zahvate estetske kirurgije. Ako se želite riješiti ožiljaka ili tetovaža, dogovorite svoj prvi pregled pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Dobit ćete sve informacije koje su vam potrebne kako biste se odlučili na zahvat. 

Cjenik

Detaljnije informacije o cijeni zahvata dostupne na upit pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a