Smanjenje muških grudi

Prevelike grudi kod muškaraca mogu biti izvor velikog nezadovoljstva. Smanjenje muških grudi estetski je zahvat kojim se povećane muške grudi korigiraju učinkovitom i sigurnom operacijom. Rezultat operacije je trajan, a sama operacija smanjenja muških grudi je jednostavan zahvat s laganim oporavkom.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Što je ginekomastija?

Ginekomastija je povećanje grudi kod muškaraca koje može biti uzrokovano ženskim hormonom estrogenom. Pseudoginekomastija se javlja kod muškaraca s prekomjernom debljinom kada raste masno tkivo grudi. Povećanje grudi kod muškaraca češće je u kasnijoj dobi i ne može se zaustaviti, ali se može uspješno i trajno korigirati operacijom. 

Kada se odlučiti za smanjenje grudi?

Izgled je bitan element cjelokupnog zadovoljstva životom. Povećane grudi kod muškaraca djeluju na samopouzdanje i predstavljaju prepreku u opuštenom uživanju u svakodnevnim aktivnostima i druženju. Ako vam povećane grudi stvaraju nelagodu i komplekse, operacija ginekomastije je rješenje. 

Jeste li vi kandidat za smanjenje grudi?

Ako imate problem s povećanim grudima, punoljetni ste i nemate nikakve zdravstvene prepreke za operaciju, možete se javiti u Polikliniku Pantovčak i saznati sve detalje vezane za operaciju ginekomastije. Smanjenje muških grudi relativno je jednostavan zahvat koji muškarcima povećava samopouzdanje i utječe na kvalitetu ostatka života.

Koji su benefiti smanjenja grudi?

Poliklinika Pantovčak je specijalizirana za estetske zahvate kojima je cilj ljepši izgled, više samopouzdanja i zadovoljstva izgledom. Operacija ginekomastije za muškarce donosi višestruke prednosti jer se poboljšanje izgleda i rješavanje kompleksa višestruko odražava na kvalitetu života. 

Kako kako se pripremiti za operaciju?

Svakoj operaciji prethodi pregled i razgovor s pacijentom. Nužno je prije operacije napraviti detaljan endokrinološki pregled i detektirati uzrok ginekomastije.

Estetski kirurg pacijentu daje sve potrebne informacije o pripremi za operaciju, tijeku samog zahvata i oporavka. Prije operacije važno je napraviti laboratorijske i dijagnostičke pretrage, pregled kod anesteziologa i držati se preporuka liječnika o prestanku pušenja i korištenja određenih lijekova i dodataka prehrani.

Kako izgleda zahvat?

Operacija ginekomastije relativno je jednostavna operacija koja se izvodi pod općom anestezijom i traje 2 do 4 sata. Budući da su grudi većinom masno tkivo, zahvat se sastoji od liposukcije kojom se isisava masno tkivo kroz kanile. Precizni rezovi za kanile rade se na mjestima prirodnih nabora i oko bradavica i areola kako bi ožiljci bili nevidljivi. Masno tkivo se isisava, a višak žljezdanog tkiva se odstranjuje po potrebi. Minimalni rezovi zatvaraju se preciznim šavovima i s vremenom ožiljci potpuno blijede. 

Kod operacije ginekomastije ponekad se radi i smanjivanje i preoblikovanje muških bradavica kako bi bile proporcionalne sa smanjenim grudima. 

Oporavak nakon operacije ginekomastije

Oporavak nakon operacije ginekomastije je relativno brz i netko se vrati fizičkim aktivnostima već za 2 tjedna, netko za 4. Pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima ubrzo nakon zahvata. Oporavak je individualan, ali treba izbjegavati intenzivnije aktivnosti prva dva tjedna i nositi steznik za bolji tijek oporavka i smanjenje oteklina. U slučaju bolova poslije operacije liječnici uvijek preporučuju analgetike. 

Rezultati operacije smanjenja grudi 

Operacija ginekomastije donosi trajne rezultate. Pacijenti nakon korekcije grudi mogu uživati u smanjenim grudima, muževnijem izgledu i većem samopouzdanju. Nakon operacije potrebno se pridržavati preporuka kako bi rezultati i ostali trajni. 

Rizici kod operacije smanjenja grudi

Operacija ginekomastije nosi određene rizike koji se umanjuju uz dobru informiranost i držanje uputa liječnika. Mogu se javiti upala, krvarenje, hematomi i otekline, no te eventualne komplikacije kratko traju. 

Zašto kod nas napraviti smanjenja grudi?

Korekcija smanjenja muških grudi zahtijeva preciznog estetskog kirurga koji će donijeti najbolju odluku o tijeku zahvata. Poliklinika Pantovčak specijalizirana je za estetske zahvate smanjenja muških grudi, a sve detalje možete dobiti na pregledu i konzultacijama s liječnikom. Dogovorite prvi pregled i saznajte više. 

Cjenik

Detaljnije informacije o cijeni zahvata smanjenja muških grudi dostupne na upit pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Naručite se na pregled

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

Pantovčak 38a