Smanjenje grudi

Smanjenja grudi ili redukcijska mamaplastika rješenje je za teške i velike grudi koje izazivaju estetske, ali i zdravstvene probleme. Reduktivna mamaplastika zahvat je kojim se odstranjuje višak tkiva, masti i kože grudi. Grudi se potom preoblikuju u skladan i proporcionalan, prirodan izgled grudi.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Koje sve opcije smanjenja grudi postoje?

Postoje metode klasičnog tipa za smanjenje grudi koje se rade kod većih zahvata, ali novijim metodama rade se manji rezovi koji ostavljaju manje ožiljke koji s vremenom blijede. 

Velike grudi, jednako kao i male, mogu biti izvor nezadovoljstva izgledom. To u kombinaciji sa zdravstvenim komplikacijama razlog je zašto se odlučiti za reduktivnu mamaplastiku.

Kada se odlučiti za smanjenje grudi?

Razlozi zbog kojih se pacijentice odlučuju na zahvat smanjenja grudi:

  • Loše držanje i kronični bolovi u leđima i vratu 
  • Otežano disanje zbog pritiska 
  • Poteškoće u obavljanju svakodnevnih i sportskih aktivnosti
  • Nezadovoljstvo veličinom i izgledom grudi
  • Kožne iritacije ispod grudi 
  • Problemi kod odabira adekvatnog grudnjaka i odjeće 

Ako vam prevelike grudi stvaraju ne samo estetske probleme, nego i zdravstvene, javite se u Polikliniku Pantovčak na konzultacije i prvi pregled

Koji su benefit smanjenja grudi?

Nakon operacije smanjenja grudi pacijentice automatski osjećaju olakšanje jer su se riješile težine i pritiska. Osim zdravstvenih prednosti, estetski benefiti su veliki. Više samopouzdanja i zadovoljstva djeluje na veću kvalitetu života uz više sigurnosti u svoj izgled.

Kako se pripremiti za operaciju?

Priprema za operaciju uključuje pregled i razgovor tijekom kojeg liječnik prikuplja sve potrebne informacije o zdravstvenom stanju i povijesti bolesti pacijentice. Prije operacije potrebno je napraviti određene laboratorijske i dijagnostičke pretrage i obaviti pregled kod anesteziologa. 

Kako izgleda zahvat?

Zahvat smanjenja grudi se izvodi pod općom anestezijom i traje od 1,5 do 3 sata. Operacija započinje rezom nakon kojeg se odstranjuje višak tkiva, kože i masnoće kako bi se smanjio volumen grudi. U nekim slučajevima, potrebno je i repozicioniranje bradavica i areola kako bi grudi imale simetričan oblik. Nakon operacije, estetski kirurg preciznim šavovima zatvara rez kako bi ožiljci bili minimalni.

Oporavak nakon operacije

Nakon operacije smanjivanja grudi pacijentice se mogu vratiti na posao nakon dva tjedna uz poseban oprez i izbjegavanje naprezanja i intenzivnijih aktivnosti. Nakon 8 tjedna pacijentice se vraćaju i sportskim aktivnostima. 

Tijekom dva mjeseca od operacije pacijentice nose poseban kompresivni grudnjak koji smanjuje otekline i osigurava pravilno cijeljenje grudi. 

Rezultati operacije smanjenja grudi 

Nakon operacije smanjenja grudi prvi rezultati su vidljivi odmah, ali potrebno je završiti oporavak i proces cijeljenja kako bi se finalni rezultat najbolje vidio. Poboljšanje ne samo estetskog izgleda grudi, nego i rješavanje mnogih zdravstvenih poteškoća povezanih s velikim i teškim grudima najveća je prednost ovog zahvata.

Rizici kod operacije smanjenja grudi

Nakon operacije smanjenja grudi postoje rizici od krvarenja, oteklina i hematoma, no to sve je kratkotrajno kako i smanjen osjet u grudima. Za bolove po potrebi se preporučuju analgetici. Postoje i rizici vezani za anesteziju uobičajeni nakon invazivnih operativnih zahvata. 

Svi rizici umanjuju se uz dobru informiranost, brigu i podršku prije operacije i tijekom oporavka što Poliklinika Pantovčak osigurava. 

Zašto kod nas napraviti smanjenja grudi?

Smanjenje grudi estetski je zahvat kod kojeg je bitna preciznost estetskog kirurga i iskustvo. Poliklinika Pantovčak raspolaže s timom estetskih kirurga koji ima višegodišnje iskustvo u svim estetskim zahvatima grudi. Ako planirate smanjenje grudi i imate mnoga pitanja, saznajte sve na pregledu i konzultacijama kod nas. Dogovorite svoj termin telefonski ili mailom.

Cjenik

Detaljnije informacije o cijeni zahvata smanjenja grudi dostupne na upit pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Naručite se na pregled

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a