Povećanje grudi

Operacija grudi ili augumentacijska mamoplastika jedan je od najtraženijih zahvata poboljšanja izgleda. Estetskom operacijom grudi se korigira veličina, oblik i izgled grudi, a često se ispravlja i asimetrija grudi.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Koje sve opcije povećanja grudi postoje?

Postoji više mogućnosti za povećanje grudi operativnim zahvatom. Povećanje grudi implantatima je najpoznatiji zahvat estetske operacije povećanja grudi. Druge opcije su povećanje grudi bez implantata s vlastitim masnim tkivom, matičnim stanicama ili hijaluronom. 

Kada se odlučiti za povećanje grudi?

Pacijentice koje se odluče na ovu operaciju žele estetski poboljšati izgled svojih grudi. Razlog zbog kojeg dolaze su nezadovoljstvo izgledom, oblikom, veličinom grudi. Grudi se mijenjaju tijekom godina te koža gubi svoju elastičnost, a nakon poroda i dojenja mogu izgubiti svoju punoću i oblik.

Jeste li vi kandidatkinja za povećanje grudi?

Ako ste nezadovoljni izgledom, veličinom, simetrijom i oblikom svojih grudi i to djeluje na vaše samopouzdanje, vrlo vjerojatno će djelovati i na kvalitetu vašeg života. Kandidati za operaciju povećanja grudi su pacijentice kod kojih je završio proces rasta. Sigurnost u sebe i svoj izgled uvelike djeluje na našu svakodnevicu, opuštenost i zadovoljstvo samim sobom. 

Izgled je čimbenik sretnog i ispunjenog života i mnogo toga se može promijeniti uz pomoć stručnjaka bez da se izgubi osobnost. 

Koji su benefit povećanja grudi?

Glavna prednost estetske operacije grudi je što rješava nedostatak zbog kojeg pacijentice mogu imati i velike komplekse. Povećanje samopouzdanja i zadovoljstva izgledom cilj je plastične operacije grudi. 

Kako izabrati najbolju veličinu grudi?

Estetski kirurg nakon pregleda i razgovora daje prijedlog veličine, oblika i pozicioniranja grudi. Kirurg je taj koji najbolje može procijeniti koji oblik i koja veličina te koja metoda augumentacijske mamoplastike će biti najbolja kako bi nove grudi bile u savršenoj proporciji s ostatkom tijela. 

Kako se pripremiti za operaciju?

Priprema za operaciju uključuje obavljanje standardnih laboratorijskih i dijagnostičkih pretraga prema preporuci kirurga prije operacije. Uz to, važno je pridržavati se savjeta koje lijekove i dodatke prehrani izbjegavati prije zahvata i za vrijeme oporavka.

Kako izgleda zahvat?

Ovisno o metodi povećanja, zahvat estetskog povećanja grudi danas je dosta standardizirana praksa koja nosi minimalne rizike. Operacija se izvodi pod općom anestezijom i ovisno o metodi traje od 2 do 3 sata. 

Postoje različite vrste i oblici implantata, a u Poliklinici Pantovčak koriste se najnoviji implantati najbolje kvalitete i sigurnosti. Silikonski implantati imaju unutar čvrste ovojnice stabilan silikonski gel s minimalnim rizikom oštećenja. Anatomski silikonski implantati u obliku „suze“ sadrže kohezivni silikonski gel i djeluju prirodnije zbog oblika i bolje prilagodbe tijelu. Estetski kirurg ovisno o željama pacijentice i postojećem stanju grudne površine procjenjuju koji tip implantata je idealan. 

Kod estetske operacije povećanja grudi rez se može raditi oko bradavice, ispod grudi u liniji koja se ne vidi, a rijetko ispod pazuha. Implantati se pozicioniraju ispod ili iznad mišića, što ovisi o količini postojećeg tkiva grudi, kože i pojedinostima pacijentice te željenom izgledu.

Oporavak nakon operacije

Oporavak nakon estetskog zahvata povećanja grudi je individualan, pa tako i nuspojave, te rizici. Pacijentice se relativno brzo vraćaju svojim redovnim obavezama, a nakon tjedan – dva na posao, dok s rekreativnim treningom mogu krenuti nakon 6 tjedana po završetku oporavka. Važno je držati se preporuka liječnika kako bi oporavak prošao u najboljem redu. 

Nakon operacije povećanja grudi normalna je pojava hematoma i oteklina, a za bolove doktor prepisuje analgetike. Kompresivni grudnjak se nosi nakon operacije kako bi se implantat dobro pozicionirao i kako bi otekline bile manje. 

Rezultati operacije povećanja grudi 

Nakon estetske operacije grudi prvi rezultat je vidljiv odmah, a finalni po završetku oporavka kada splasnu otekline. Važno je naglasiti da će grudi s vremenom izgledati sve bolje kako se budu prilagođavale tijelu. 

Rizici povećanja grudi

Rizici kod povećanja grudi postoje, ali je važno slijediti preporuke za postoperativni tijek kako bi se potpuno uklonili.

Komplikacije koje se mogu pojaviti su upale, krvarenja i otekline, a bol je uobičajena i rješava se analgeticima po potrebi. Ponekad može doći do kapsularne kontrakcije koja je uzrok zašto su grudi tvrde, stvaraju nelagodan osjećaj, a može doći i do povremene boli i promjene oblika. Razlog tome je što tkivo ponekad oko implantata zarasta s većim ožiljkom budući da tijelo tako reagira na strano tijelo. 

Kod svake operacije, anestezija nosi određeni rizik no pripremne radnje i adekvatna briga mogu umanjiti svaki rizik na što se posebno stavlja fokus u Poliklinici Pantovčak. 

Zašto kod nas napraviti povećanje grudi?

Prilikom odabira estetskog kirurga važno je pogledati njegove radove, upoznati se s njegovim iskustvom i na prvom pregledu dobiti potpune informacije o pripremi za zahvat, samom tijeku zahvata i oporavka. PoliklinikaPantovčak s timom estetskih kirurga ima višegodišnje iskustvo u estetskog operaciji grudi, koristi implantate najbolje kvalitete koji dolaze uz jamstvo, a specijalizirani smo i u drugim tipovima augumentacijske mamoplastike bez korištenja klasičnih implantata. 

Dogovorite svoj prvi pregled i konzultacije već danas kako biste saznali sve što vas zanima o operaciji povećanja grudi. 

Cjenik

Detaljnije info o cijeni zahvata povećanja grudi dostupne na upit. Više informacija možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja. 

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a