Podizanje grudi

Grudi s godinama prirodno gube svoju elastičnost. Normalno je da se s vremenom spuštaju, posebno nakon poroda, dojenja, ali i kod velikih promjena u kilaži. Podizanje grudi ili mastopeksija estetski je zahvat kojim se grudima vraća njihov puniji, zategnuti izgled. Kod grudi koje su spuštene i izgubile su svoj volumen, ova operacija se često kombinira s ugradnjom implantata za idealan rezultat.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Jeste li vi kandidatkinja za podizanje grudi?

Kandidatkinje za podizanje grudi su većinom žene u kasnim 40-ima i 50-im godinama, ali ima i mlađih i starijih koje se odlučuju na ovaj zahvat. Ako ste nezadovoljni izgledom svojih spuštenih grudi, saznajte sve o zatezanju grudi na prvom pregledu kojeg možete dogovoriti mailom ili telefonom u Poliklinici Pantovčak. 

Koje sve opcije podizanja grudi postoje?

Mastopeksija se može izvoditi na više načina ovisno o stanju grudi pacijentice i očekivanjima od operacije. Postoji klasična operativna metoda podizanja grudi koja se radi obično uz T rez, a postoji i lasersko podizanje grudi. 

Kada se odlučiti za podizanje grudi?

Podizanje grudi najbolje je raditi nakon trudnoće i završetka dojenja. Ako imate višak kilograma i planirate drastični gubitak na kilaži, najbolje po završetku mršavljenja razmisliti o ovom zahvatu.

Razmišljate li o podizanju grudi, ali niste sigurni u svoju odluku, Poliklinika Pantovčak ima odgovor za sva vaša pitanja jer je specijalizirana za estetske zahvate. 

Koji je benefit podizanja grudi?

Benefit podizanja grudi je u poboljšanju cjelokupnog izgleda žene. S više samopouzdanja pacijentice imaju bolju kvalitetu života jer su zadovoljnije, opuštenije i sretnije. 

Kako se pripremiti za operaciju podizanja grudi?

Podizanju grudi prethodi pregled i razgovor s estetskim kirurgom te obavljanje standardnih laboratorijskih i dijagnostičkih pretraga prije operacije, uz pregled kod anesteziologa. 

Kako izgleda zahvat zatezanja grudi?

Podizanje grudi zahvat je koji se radi pod općom anestezijom i traje od 4 do 6 sati. Klasičnom operacijom se odstranjuje višak kože, podiže se područje bradavice i areola, a po potrebi okolna koža se preoblikuje. Rez se radi vertikalno od bradavice prema dolje i spaja s linijom ispod grudi. Kod pacijentica koje su izgubile punoću grudi, idealno je kombinirati zatezanje grudi s ugradnjom implantata. Grudi tako dobivaju i volumen i zategnut oblik. 

Lasersko podizanje grudi prikladno je za žene koje imaju grudi koje malo vise, a nije moguće kod vrlo velikih grudi. Prednosti ovog neinvazivnog načina zatezanja grudi su što nema bolova, oteklina ni hematoma. Inovativna metoda potiče stvaranje kolagena, oblikuje konture i zateže kožu. Zahvat laserskog podizanja grudi traje od 2 do 3 sata i izvodi se pod lokalnom anestezijom. 

Oporavak nakon operacije podizanja grudi

Oporavak nakon podizanja grudi ovisi o zahtjevnosti operacije i individualan je. Nakon 2 do 3 tjedna pacijentice se vraćaju svakodnevnim aktivnostima, a po završetku oporavka od otprilike 6 tjedana mogu se vratiti treningu. 

Poslije operacije važno je pridržavati se uputa kako bi rezultati trajali doživotno. U slučaju trudnoće ili velike oscilacije u kilaži te zbog starenja koža grudi nakon podizanja može se prirodno opustiti. 

Rezultati operacije 

Prvi rezultat operacije zatezanja grudi vidljiv je odmah, a finalni rezultat kada je potpuno završen oporavak, odnosno najbolje nakon par mjeseci. 

Rizici operacije

Kod podizanja grudi postoje rizici koje umanjuje adekvatna briga prije zahvata i za vrijeme oporavka uz praćenje uputa liječnika. Moguće su upale, krvarenja i otekline, kao i bol za koju se preporučuju analgetici. Anestezija nosi potencijalni rizik kod svake operacije i to je individualno, ali u Poliklinici Pantovčak veliku pozornost stavljamo upravo na detaljne pripreme i informiranje pacijenata.

Zašto kod nas napraviti podizanje grudi?

Kod podizanja grudi kao i ostalih estetskih zahvata uljepšavanja grudi, bitna je preciznost estetskog kirurga. Višegodišnje iskustvo estetskih kirurga Poliklinike Pantovčak, znanje i ulaganje u usavršavanje uz portfolio rezultata uspješnih operacija bit će sigurno dovoljan razlog zašto pokloniti svoje povjerenje i svoj budući izgled nama. 

Rezervirajte termin za svoj prvi pregled i konzultacije već danas i saznajte više.  

Cjenik

Cijena zahvata podizanja grudi dostupna je na upit. Više informacija možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja. 

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a