Poliklinika Pantovčak

FUE TRANSPLANTACIJA KOSE

Naš iskusan kirurški tim više od 20 godina vraća Vam Vašu izgubljenu kosu putem najmodernijeg neinvazivivnog zahvata transplatacije kose FUE te Vam pomaže u zaustavljanju njezinog daljnjeg opadanja.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Ovaj jednostavan zahvat uspješno vraća ljepotu očima, osvježava i pomlađuje, ali i olakšava vid. Pacijenti uživaju u trajnim rezultatima ljepšeg izgleda nakon operacije kapaka.

Jeste li kandidat za blefaroplastiku

Kandidati za blefaroplastiku gornjih i donjih kapaka su pacijenti kojima problem s kapcima otežava jasnoću vida, ali ih takvi kapci čine i umornima i starijima.  

Problemi estetske i funkcionalne prirode nastaju zbog spuštenih kapaka koji znatno vise, vrećica na kapcima tj. zbog viška tkiva na gornjim i donjim vjeđama. Spušteni kapci i vrećice ispod očiju mogu biti genetski uvjetovane ili su rezultat starenja kojeg svi različito podnosimo. Odlični rezultati blefaroplastike mogući su kod svih dobnih skupina, a pacijentima značajno poboljšavaju izgled. 

Ako se želite riješiti spuštenih kapaka i vrećica ispod očiju, saznajte sve o blefaroplastici na pregledu u Poliklinici XY. 

Postupak pripreme za operaciju kapaka

Postupak pripreme za svaku operaciju u Poliklinici XY počinje s ključnim korakom – prvim razgovorom i pregledom. Vrlo je bitan razgovor s kirurgom tijekom kojeg pacijenti pružaju liječniku sve informacije o svojoj povijesti bolesti, alergijama, prethodnim operacijama, lijekovima i dodacima prehrani koje koriste, te o očekivanjima od operacije očnih kapaka.

Uz pregled kapaka i testiranje vida po preporuci se rade laboratorijske i dijagnostičke pretrage te se obavlja razgovor s anesteziologom. Doktor preporučuje prestanak korištenja lijekova koji mogu djelovati na krvarenje ili na uspješnost operacije kao i prestanak pušenja. Postupak pripreme za operaciju kapaka prije same operacije traje do sat vremena.

Kako izgleda postupak estetske korekcije kapaka

Estetska korekcija kapaka uključuje delikatno precizan rez kojim se odstranjuje višak kože, mišića i masnoće s gornjih i donjih kapaka. Estetski kirurg radi skicu gdje je potrebno i koliko odstraniti viška tkiva kako bi finalni rezultat bio idealno skladan. O iskustvu i znanju kirurga ovisi preciznost reza kako bi bio potpuno nevidljiv nakon operacije. 

Operacija očnih kapaka izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna, a sam operativni zahvat traje oko sat i pol. Nakon operacije ostaje se kratko na promatranju i pacijent nakon par sati odlazi na kućnu njegu. 

Operacija gornjih kapaka uključuje podizanje kapaka i zatezanje koje automatski pacijentima osigurava ljepši, pomlađen i osvježen izgled. Korekcijom se uklanja višak tkiva s gornjih kapaka, ali ova metoda ne rješava tamne kolutove, linije niti bore što se može lako riješiti drugim estetskim zahvatima. Često se blefaroplastika zato kombinira s drugim manjim estetskim zahvatima kako bi se cjelokupno lice dodatno pomladilo i osvježilo neinvazivnim postupcima. 

Kod operacije donjih kapaka pacijentima se skida višak masnog tkiva ispod očiju koju čine također izgled lica umornim i previše spuštenim. Višak kože i masnog tkiva koji stvara vrećice ispod očiju uklanja se rezom uz sam rub donjeg kapka te je potpuno nevidljiv. 

Preporuke za oporavak nakon operacije kapaka

Oporavak kod blefaroplastike gornjih kapaka traje obično oko tjedan dana, šavovi se skidaju peti dan. Kod operacije donjih kapaka šavovi se skidaju sedmi dan, a oporavak traje do 10 dana. Pacijent se vrlo brzo vraća svojim redovnim aktivnostima nakon operacije kapaka. 

Nakon operacije preporuka je korištenje antibiotske masti, po potrebi kapi protiv suhoće očiju, treba izbjegavati umivanje kapaka, nanošenje raznih krema i diranje operiranog područja. Otekline i hematomi su normalna pojava kod nekih pacijenata, ali hladni oblozi od čaja od kamilice kao i držanje glave na povišenom djeluje blagotvorno na oporavak. Nakon što završi proces cijeljenja smije se koristiti kozmetika na tom području.

Koji su rizici kod blefaroplastike

Rizici kod blefaroplastike su mogući, ali eventualne nelagodne promjene kratko traju i ne uzrokuju trajne probleme. Podizanje kapaka može izazvati komplikacije kao što su upale, krvarenje, suhoća očiju, poteškoće sa zatvaranjem očiju i kratkotrajne poteškoće s vidom. Važno je prije operacije informirati pacijente o potencijalnim rizicima i svim koracima prije i nakon operacije. 

Rezultati korekcije kapaka

Nakon korekcije kapaka pacijenti automatski osjećaju pozitivne promjene jer su rezultati vidljivi odmah, a finalni rezultat po završetku oporavka. Vidljivo osvježen, pomlađen, ljepši izgled djeluje na samopouzdanje pacijenata i većini su rezultati trajni. 

Zašto odabrati nas za operaciju kapaka

Operacija gornjih i donjih kapaka spada među jednostavnih estetske zahvate koje u Poliklinici XY obavlja tim specijaliziran za blefaroplastiku s dugogodišnjim iskustvom. Osim iskustva, tim Poliklinike XY ima iza sebe brojne edukacije diljem svijeta iz područja estetske kirurgije. Redovito se prate trendovi i novosti u svijetu kako bi pacijenti dobili najbolju kvalitetu svakog zahvata. 

Za sva pitanja vezana za operaciju kapaka nazovite nas ili pošaljite nam mail. Dogovorite svoj prvi pregled i konzultacije već danas. 

Cjenik 

Pacijent nakon prvog pregleda i savjetovanja s doktorom dobiva ponudu za operativni postupak s definiranim koracima te procjenu troškova za svoj slučaj. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja, a više informacija možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a