Lifting vrata

Lifting vrata estetski je zahvat kojim se kirurškim putem zateže koža vrata na kojoj su vidljivi znaci starenja. Koža vrata tanka je i osjetljiva i tijekom godina gubi svoj tonus. Estetska kirurgija usavršila je svoje metode i omogućava jednostavne, sigurne i učinkovite zahvate kako bi se osigurao ljepši, mlađi i njegovaniji izgled lica. 

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Jeste li kandidat za zatezanje kože vrata?

Mnogi ljudi uspijevaju odolijevati godinama zbog dobre genetike jer starenje djeluje različito na svakoga. Pacijenti različitih dobnih skupina dolaze na podizanje kože vrata jer im opuštena koža vrata stvara nelagodu i uzrokuje nezadovoljstvo izgledom. Ako vas zanima jeste li kandidat za lifting lica, dogovorite pregled u Poliklinici XY gdje ćete s doktorom specijaliziranim za zahvate liftinga lica i vrata proći sve detalje i riješiti sve nedoumice. 

Lifting vrata preporučuje se pacijentima koji imaju izražene nabore kože koja visi i višak masnog tkiva na području vrata. Pacijenti su obično između 40 i 60 godina. 

Postupak pripreme za lifting vrata

Prvi pregled uključuje i prikupljanje svih relevantnih informacija o zdravlju pacijenta, lijekovima i dodacima koje koristi. Osim toga, važno je obaviti preporučene standardne pretrage i pregled kod anesteziologa Poliklinike XY

Liječnik savjetuje pacijentima prestanak pušenja i uzimanja određenih lijekova koji potencijalno mogu ometati uspješnost operacije i oporavka. 

Kako izgleda zahvat zatezanja kože vrata

Lifting vrata izvodi se pod općom ili lokalnom anestezijom i traje oko sat i pol, ovisno o slučaju. Rezovi se rade na mjestima gdje su prirodni nabori i manja vidljivost, iza uha i ispod brade. Liftingom vrata uklanja se višak kože, zateže i odstranjuje eventualni višak masnog tkiva koji se nalazi u području podbratka. Nakon zahvata nosi se zavoj koji pomaže koži da ostane u idealnoj poziciji. Šavovi se skidaju oko tjedan dana nakon operacije. 

Nakon podizanja kože vrata pacijenti dobivaju atraktivnije konture vrata zbog čega djeluju mlađe. 

Oporavak nakon liftinga vrata

Nakon liftinga vrata normalna je pojava oteklina i hematoma, savjetuje se stavljanje ledenih obloga i držanje glave na povišenom. Intenzivnijim sportskim aktivnostima se pacijenti mogu vratiti oko mjesec dana od operacije. 

Potrebno je slijediti preporuke liječnika kako bi oporavak prošao uspješno. Povratak normalnim aktivnostima je oko tjedan dana nakon zahvata kada se uklanjaju i šavovi. 

Koji su rizici kod liftinga vrata

Rizici nakon liftinga vrata su minimalni. Rijetke pojave nakon operacije su krvarenje i upala operiranog područja. Sve komplikacije i promjene koje se javljaju nakon operacije su kratkotrajne i važno je obavijestiti liječnika. 

Rezultati korekcije opuštene kože vrata

Nakon operacije podizanja kože vrata rezultati su vidljivi vrlo brzo, odmah po završetku oporavka. Rezultat je zategnutija koža koja djeluje mlađe i izgleda svježije. 

Zašto odabrati nas za lifting vrata?

Uz male zahvate moguće je napraviti velike promjene. Odaberite najbolje za svoj izgled i posjetite nas kako biste se uvjerili u dobru atmosferu, vrhunski tim profesionalaca koji će vam dati odgovore na sva vaša pitanja. 

Iskustvo, znanje i briga za pacijente fokus su Poliklinike Pantovčak.

Cjenik

Cijena liftinga vrata može se razlikovati. Najbolje je dogovoriti pregled i proći sve detalje s doktorom te zatražiti ponudu s cijenom za vaš konkretan slučaj. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja. 

Više informacija o liftingu vrata kao i svim drugim tretmanima uljepšavanja i operacijama možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a