Korekcija podbratka

Podbradak je nakupina masnog tkiva, a nastaje kao posljedica gubitka elastičnosti kože vrata i nakupljanja masnih jastučića. Uzrok nastanku podbratka može biti genetika, starenje, drastično povećanje kilaže, ali imaju ga i osobe koje nemaju problem s kilažom. Zahvaljujući estetskoj kirurgiji danas se podbradak uspješno rješava jednostavnim i laganim estetskim zahvatima.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Jeste li kandidat za korekciju podbratka?

Kandidati za uklanjanje podbratka su žene i muškarci koji su punoljetni i imaju izraženo stvaranje masnih jastučića u tom predjelu. Većinom su pacijenti Poliklinike Pantovčak osobe srednje i starije životne dobi jer starenjem podbradak postaje aktualniji estetski problem. Čak i minimalni zahvati čine veliku razliku tako da je korekcija podbratka vrlo popularan zahvat kojim se licu automatski vraćaju privlačne konture bilo da imate mali ili veliki podbradak. 

Postupak pripreme za korekciju podbratka 

Predoperativna priprema uključuje pregled i konzultacije s liječnikom tijekom kojih liječnik prikuplja sve relevantne zdravstvene informacije o kandidatu za korekciju. Prije svake operacije koja se radi pod općom anestezijom obavezno se rade laboratorijske i dijagnostičke pretrage prema uputama liječnika. Važno je pridržavati se preporuka liječnika za prestankom pušenja, korištenja određenih lijekova i dodataka prehrani. 

Kako izgleda operacija podbratka

Podbradak djeluje loše na konture lica i vrata te čini izgled umornijim i starijim. Masni jastučići podbratka ponekad ne odlaze ni mršavljenjem i stvaraju veliki estetski problem. Ovisno o stanju pacijenta, u Poliklinici XY se radi procjena koji pristup korekciji podbratka odabrati za idealne rezultate. 

Kod mlađih osoba najčešće se radi liposukcija modernom tehnologijom koja osigurava kraće vrijeme za oporavak, bolje i brže rezultate, a rizici su minimalni. VASER Lipo ultrazvučna liposukcija suvremena je metoda uklanjanja podbratka i nekad je dovoljan jedan dolazak za prve rezultate. Ovom metodom moguće je znatno zategnuti kožu na bilo kojem dijelu tijela, a odlična je metoda za korekciju podbratka. 

Kod starijih pacijenata u Poliklinici Pantovčak obično je potrebno napraviti i zatezanje kože vrata. Ovisno o metodi korekcije i zahtjevnosti zahvat se izvodi u lokalnoj (kod manjih zahvata) ili općoj anesteziji. 

Klasična liposukcija također je opcija za uklanjanje podbratka. Rade se mikro rezovi kroz kojih se kanilama odstranjuje masno tkivo. Rez se radi ispod brade i praktički je nevidljiv što je prednost ove operacije. 

Preporuke za oporavak nakon operacije podbratka

Nakon operacije potrebno je provesti jedan dan u Poliklinici Pantovčak pod nadzorom. Nakon korekcije podbratka nosi se kompresivni zavoj kako bi koža zadržala idealan položaj, a otekline brže nestale. Zavoj se skida uglavnom nakon desetak dana, a mjesec dana nakon toga se nosi samo tijekom noći. 

Nakon korekcije podbratka potrebno je izbjegavati intenzivnije tjelesne aktivnosti 4 do 6 tjedana, a nakon par dana pacijenti se mogu vratiti svojim redovnim, laganijim aktivnostima te na posao nakon desetak dana po odobrenju liječnika. 

Koji su rizici kod korekcije podbratka?

Rizici kod korekcije podbratka su minimalni, ali moguća je pojava upala, krvarenja, hematoma i oteklina. Potrebno je slijediti upute liječnika kako bi postoperativni tijek bio uspješan. Preporučuje se ležati s glavom na povišenom, nositi kompresivni zavoj i izbjegavati bilo kakve napore u početku. 

Rezultati korekcije podbratka

Nakon operacije podbratka prvi rezultati su vidljivi odmah, a finalni po završetku oporavka kada potpuno nestanu otekline. Bolje konture lica daju pacijentima automatski svježiji, mlađi i ljepši izgled i dovode do većeg zadovoljstva izgledom. Više samopouzdanja rezultat je estetske korekcije podbratka koja uz minimalno invazivan pristup pacijentima osigurava puno ljepši izgled lica i rezultati su trajni uz praćenje preporuka liječnika. 

Zašto odabrati nas za korekciju podbratka?

Poliklinika Pantovčak specijalizirana je estetske zahvate uljepšavanja pa tako i za korekciju podbratka. Cilj tima estetskih kirurga je postići prirodan, osvježen, atraktivan izgled pacijentica i pacijenata. Svaki član tima usmjeren je na osiguravanje svih potrebnih informacija o zahvatima, tijeku pripreme, oporavka, kao i podrške od početka do kraja. 

Kako se prirodno riješiti podbratka?

Prirodnim načinima moguće je prevenirati nastanak podbratka i eventualno ga malo smanjiti. Zdravim i aktivnim životnim stilom umanjuje se mogućnost nakupljanja viška kilograma pa tako i stvaranja masnih nakupina u području podbratka. 

Korištenjem kvalitetne kozmetike za njegu sa sastojcima koji adekvatno njeguju i zatežu kožu, može se osigurati bolja elastičnost kože, zategnut izgled i time će podbradak djelovati manje. Podbradak se može smanjiti masažama i vježbama za lice i vrat. Redovitim i ciljanim vježbama može se koža zategnuti i podići, a samim time se i podbradak zateže i smanjuje. Bez obzira na metode kojima se nastoji podbradak smanjiti ili ukloniti, trajno rješenje je jedino operativni zahvat. 

Cjenik

Cijena operacije podbratka dostupna je na upit u Poliklinici XY. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja, a sve detalje pacijenti dobivaju uz procjenu troškova za svaki postupak. Više informacija možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com 

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a