Facelift

Estetski zahvat zatezanja kože lica jedan je od najdugovječnijih antiage postupaka kojim se pacijentima rješava problem opuštene i viseće kože. Facelift lica pacijentima vraća ljepši, mlađi i svježiji izgled lica. Iako se godine ne mogu vratiti, mnogim estetskim zahvatima moguće je održavati kožu njegovanom, zategnutom i svježom. Rezultat ovog popularnog antiage zahvata pomlađivanja je dugotrajan i upravo zato je godinama uvijek aktualan i tražen zahvat.

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Jeste li kandidat za facelift?

Kandidati za facelift lica i vrata su osobe koje imaju izrazito opuštenu kožu zbog protoka vremena, neadekvatne njege, genetike ili svega pomalo. Dolaskom u zreliju dob, normalno je da koža gubi svoj prirodni kolagen i elastičnost sve više, lice gubi svoje konture koje čine lice mlađim, stvaraju se jastučići opuštene kože, produbljuju se bore na čelu, nazolabijalne bore između nosa i usana, a kutovi usana se spuštaju prema dolje čineći izraz lica neprivlačnijim. 

Većina pacijenata koji dolaze u Polikliniku XY na facelift ima između 40 i 60 godina. Proces starenja različito djeluje na svakoga i netko se odluči na zatezanje kože lica i vrata u 30-ima, a netko se odluči na ovakav zahvat znatno kasnije. Facelift lica i vrata uspješan je u svakoj dobi. Nakon podizanja lica i pacijenti s preko 70 godina uživaju u osvježenom izgledu koji je u skladu s onim kako se osjećaju. Godine nisu prepreka za dobar osjećaj u svojoj koži uz prikladne estetske zahvate i dobru njegu. 

Postupak pripreme za operaciju facelifta

Priprema za facelift lica i vrata započinje savjetovanjem s doktorom, uključuje pregled kože lica i vrata, dobivanje svih potrebnih informacija o povijesti bolesti pacijenta, lijekovima i dodacima prehrani koje uzima, alergijama i prethodnim zahvatima. Estetski kirurg pacijenta informira o svim rizicima, mogućim komplikacijama kao i koje učinke operacije pacijent može očekivati. Važno je uskladiti očekivanja i mogućnosti. 

Prije same operacije rade se standardne laboratorijske i dijagnostičke pretrage po potrebi, pregled i razgovor s anesteziologom. Liječnik će preporučiti i koje lijekove izbjegavati, te se savjetuje prestanak pušenja prije operacije i za vrijeme oporavka. 

Kako izgleda zahvat facelifta?

Više je tehnika facelifta lica i vrata, a estetski kirurg procjenjuje na temelju svakog individualnog slučaja koja tehnika će biti najprikladnija.  

Trajanje postupka ovisi o odabranoj tehnici i može trajati oko 2 sata kod manje zahtjevnih facelift zahvata lica i vrata, a nekad i do 4 sata kod opsežnijih zahvata podizanja lica. Zahvat se radi u općoj anesteziji tijekom koje pacijent ne osjeća nikakvu nelagodu. 

Facelift lica i vrata se rade zajedno kako bi učinak pomlađivanja bio što bolji. Mjesto reza se određuje ovisno o slučaju svakog pacijenta i stanju opuštene kože. Kod pacijenata od 50 godina obično se koristi tehnika koja je minimalno invazivna i ostavlja manje ožiljke te je oporavak kraći. Kod klasične tehnike facelifta radi se rez u području vlasišta, par rezova oko uha i nakon toga se koža podiže, uklanja se višak tkiva te se unutarnje tkivo učvršćuje u idealnoj poziciji. Po završetku zahvata rez se zatvara preciznim šavovima i metalnim kopčama. Rez po završetku procesa cijeljenja nije lako vidljiv jer se radi na način kako bi se uklopio u prirodne nabora kože i vlasište. 

Pacijentima se rez osigurava čistim i sterilnim zavojem koji se uklanja nakon 1 do 2 dana od zahvata i dolazi se na previjanja prema dogovoru s liječnikom. Drenaža na mjestu operiranog područja je potrebna kod većine, no uklanja se drugi ili treći dan nakon zahvata dok se šavovi skidaju nakon 5 do 10 dana. 

Oporavak nakon facelifta

Oporavak nakon svake operacije je individualan. Bitno je slijediti preporuke liječnika kako bi postoperativni proces bio uspješan. Pacijenti nakon facelifta lica i vrata se obično vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima i poslovnim obavezama nakon dva tjedna, a nekima oporavak traje do tri tjedna. Preporučuje se izbjegavati intenzivnije fizičke aktivnost, stavljati obloge u slučaju oteklina, držati glavu na blago podignutom mjestu, a mogu se uzimati tablete protiv bolova po potrebi. Liječnik u Poliklinici Pantovčak stoji na raspolaganju svakom pacijentu tijekom oporavka. Normalno je da se nakon operacije tijekom sljedećih par tjedana koža opusti i to je dio oporavka.

Koji su rizici kod faceliftinga?

Rizici uvijek postoje i na prvom pregledu se transparentno kod svakog zahvata u Poliklinici Pantovčak komuniciraju pacijentima. Iako su rizici minimalni, važno je napomenuti eventualne komplikacije kao što su krvarenje, upale, a vrlo rijetko može doći do upale živca na licu. Otekline i modrice su normalne i nestaju tijekom perioda oporavka. 

Rezultati korekcije opuštene kože lica i vrata

Nakon korekcije pacijenti su oduševljeni izgledom svog lica koje je mlađe, ljepše, svježije. Koža je zategnuta, a lice je zadržalo svoju mimiku i prirodnost. Faceliftom lica i vrata moguće je pomladiti izgled za preko 10 godina. Prednost operacije zatezanja lica i vrata ovom metodom je što ne ostavlja vidljive ožiljke i tragove što uvelike ovisi o dobrom odabiru estetskog kirurga. 

Cilj facelifta lica i vrata je dobiti pomlađen i osvježen izgled s normalnom mimikom i bez pretjerano zategnute kože koja neće djelovati prirodno. Fotografije prije i poslije govore u prilog tome.

Zašto odabrati nas za facelifting?

Kod odabira poliklinike za estetsku kirurgiju i samog estetskog kirurga važno je odabrati najbolju kombinaciju iskustva i znanja te brige za pacijenta na putu do novog, poboljšanog izgleda. Veliku pozornost u Poliklinici Pantovčak pridajemo usavršavanju, praćenju najnovijih tehnika, korištenju modernih tehnologija i trudimo se biti u korak sa zadnjim svjetskim trendovima i najboljim praksama za svaki zahvat. Osim toga, kod nas svaki pacijent dolazi u oazu mira, ugode, ljepote i sigurnosti jer je to atmosfera kakvu stvaramo svaki dan za svoj tim i svoje pacijente. 

Poboljšajte svoj izgled i priuštite si najbolje stručnjake na tom putu. Nazovite na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikaxy.com. Dogovorite svoj prvi pregled i konzultacije već danas. 

Cjenik

Cijene zahvata ovise o svakom individualnom slučaju. Pacijent nakon prvog pregleda i savjetovanja s doktorom dobiva ponudu za zahvat s definiranim koracima te procjenu troškova za svoj slučaj. 

Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja, a sve detalje pacijenti dobivaju uz procjenu troškova za svaki postupak. Više informacija možete dobiti pozivom na 01/123 456 ili pošaljite upit na mail info@poliklinikapantovcak.com

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a