Abdominoplastika – Korekcija opuštene kože trbuha

Korekcija opuštene kože trbuha ili abdominoplastika estetski je zahvat kojim se uspješno i trajno rješava višak kože i masnog tkiva na području trbuha i opušteni mišića trbuha. 

dr. markovina izvodi transplantaciju kose fue metodom

Nakon eliminiranja viška kože i masti, trbuh dobiva nove, ljepše i zategnutije konture, a pacijentima se povećava zadovoljstvo vlastitim izgledom.

Kada se odlučiti za abdominoplastiku?

Abdominoplastika je zahvat na kojeg se pacijenti odlučuju jer ne mogu smanjiti višak kože i/ili masnog tkiva na području trbuha. Uz opuštene abdominalne mišiće, to područje pacijentima predstavlja izvor nedostatka samopouzdanja. 

Opuštena koža trbuha može nastati uslijed promjena u kilaži, nakon trudnoće, carskog reza, starenjem ili zbog genetske sklonost nakupljanja viška oko trbuha. 

Jeste li vi kandidat za korekciju kože trbuha?

Kandidati za korekciju opuštene kože trbuha su zdrave i punoljetne osobe različitih dobnih skupina nezadovoljne izgledom svog trbuha. Muškarcima i ženama koji dolaze u Polikliniku XY abdominoplastika predstavlja jedini način rješavanja kompleksa s trbuhom. Opuštenu kožu trbuha nemoguće je korigirati bez abdominoplastike. 

Ako niste sigurni jeste li kandidat za abdominoplastiku, dogovorite prvi pregled i konzultacije u Poliklinici XY. Informirajte se o svemu što je bitno za ovaj zahvat jer put do vašeg poboljšanog izgleda siguran je uz iskusnog i preciznog estetskog kirurga. 

Ako ste pušač, imate dijabetes, kronične bolesti srca, planirate veliki gubitak kilograma ili trudnoću ili ste imali veliku operaciju na području abdomena, niste kandidat kojem se preporučuje abdominoplastika. 

Benefiti abdominoplastike

Poliklinika XY rješava problem nedostatka samopouzdanja uzrokovanog opuštenom kožom trbuha abdominoplastikom. To je jedini estetski operativni zahvat kojim se trajno korigira opuštena koža trbuha i rezultati su uspješni uz slijeđenje preporuka liječnika.   

Abdominoplastika rješava estetski nedostatak viška kože trbuha, ali poboljšava i zdravlje jer jača trbušni zid. 

Kako se pripremiti za zahvat korekcije opuštene kože trbuha 

Svakoj operaciji prethodi razgovor s estetskim kirurgom koji će tražiti sve potrebne informacije o pacijentu, njegovom zdravlju i očekivanjima. Prije same operacije važno je napraviti preporučene laboratorijske i dijagnostičke pretrage te pregled kod anesteziologa. Liječnik savjetuje prestanak pušenja i korištenja određenih lijekova i dodataka prehrani. 

Kako izgleda operacija opuštene kože trbuha 

Abdominoplastika se radi pod općom anestezijom i traje do 3 sata ovisno o zahtjevnosti zahvata. Uklanjanje viška masnog tkiva i opuštene kože započinje horizontalnim rezom u zaobljenom obliku koji se radi u bikini liniji kako bi bio minimalno vidljiv. Odstranjuje se višak tkiva i kože, vezivno tkivo s trbušnih mišića se zateže trajnim šavovima, a preostala koža se repozicionira kako bi trbuh dobio zategnut izgled i kako bi pupak bio na proporcionalnoj poziciji.  

Nakon liposukcije masnog tkiva s područja trbuha jednom od metoda, pacijenti obično moraju napraviti i abdominoplastiku jer nakon liposukcije ostaje višak kože. Ovim zahvatom se uklanja i rez od carskog reza kao i strije na dijelu trbuha koji se korigira. 

Oporavak nakon abdominoplastike

Oporavak nakon abdominoplastike je individualan i ovisi i od zahtjevnosti zahvata. Potreban je veći oprez u početku oporavka kako bi rez pravilno zarastao. Pacijenti se vraćaju manje intenzivnim redovnim aktivnostima 3 do 4 tjedna nakon zahvata, a tjelovježbi po odobrenju liječnika. Šavovi se skidaju nakon desetak dana, a neki pacijenti dobiju dren kako bi se višak tekućine iz tkiva eliminirao. Za sprječavanje upala za to vrijeme preporučuju se antibiotici.

U Poliklinici Pantovčak pacijenti dobivaju detaljne upute kako bi potpuni oporavak od 6 tjedana prošao uspješno. Tijekom tog vremena nosi se kompresivni steznik koji olakšava oporavak, smanjuje otekline i pruža podršku novim konturama trbuha kako bi se zadržali u toj poziciji. 

Otekline i hematomi se normalno javljaju nakon ovakvog operativnog zahvata i nestaju tijekom oporavka. Kao i kod drugih zahvata, u slučaju potrebe mogu se uzeti tablete protiv bolova.  

Rezultati abdominoplastike

Rezultati abdominoplastike vidljivi su odmah nakon zahvata, ali nakon završetka procesa potpunog oporavka, nakon par mjeseci mogu se vidjeti finalni rezultati. Osim estetske komponente zahvata, abdominoplastika ima i funkcionalni učinak jer ojačava trbušni zid. Prednost ovog estetskog zahvata je što su rezultati trajni uz pridržavanje uputa i održavanje kilaže. 

Rizici kod zahvate korekcije opuštene kože trbuha 

Rizici kod korekcije opuštene kože trbuha su komplikacije zbog krvarenja i upala, zadržavanja tekućine oko dreniranog područja. Važno je odabrati iskusnog i preciznog kirurga kako bi se rizici smanjili jer prilikom operacije može doći do oštećenja okolnog tkiva i živaca. Ako dođe do smanjenja osjetljivosti operiranog područja, ta pojava nestaje tijekom oporavka.

Zašto kod nas napraviti abdominoplastiku? 

Poliklinika Pantovčak specijalizirana je za estetsku kirurgiju zahvaljujući preciznom timu estetskih kirurga koji su svoje znanje usavršili kroz praksu. Ako imate pitanja oko abdominoplastike, dogovorite svoj prvi pregled pozivom na i uvjerite se sami u profesionalnost i stručnost Poliklinike Pantovčak. Dobit ćete sve informacije o pripremi i tijeku operacije, kao i postoperativnom tijeku i eventualnim rizicima. 

Cjenik

Detaljnije informacije o cijeni zahvata dostupne na upit pozivom na 01/123 456 ili na mail info@poliklinikapantovcak.com. Pacijentima su na raspolaganju fleksibilne mogućnosti plaćanja.

Autor:  Dr. Držislav Markovina

Dođi na besplatne konzultacije kod Dr. Markovine

+385 1 48 22 091, +385 99 48 22 091

info@poliklinikapantovcak.com

Pantovčak 38a