FUE transplantacija u ožiljke

FUE transplantacija u oziljke

Postupak FUE transplantacije u ožiljke u svemu je jednak kao i zahvat transplantacije kose, ali uspjeh zahvata ovisi o vrsti i debljini ožiljka u primajućoj regiji. Često se radi kombinacija kirurškog zahvata, gdje se kirurški odstrani dio ili cijeli ožiljak, a nakon toga transplantacijom kose se „maskira“ novi, manji ožiljak.

Ožiljci najčešće nastaju kao posljedica kirurških zahvata (face-lift, neurokirurški zahvati, skidanje madeža i ateroma, itd.), automobilskih nesreća, sportskih ozljeda, kožnog znamenja od rođenja, opeklina ili bolesti. Ožiljci su nekad nastajali i nakon zahvata transplantacije kose rađenih starim STRIP tehnikama nakon kojih su ostajali jedan ili više linearnih ožiljaka u stražnjem dijelu vlasišta. I takve ožiljke moguće je FUE transplantacijom kose i kirurškim zahvatima učiniti manje vidljivima.

U većini tih ožiljaka nepovratno je uništen veći dio ili svi folikuli kose. Različite vrste ožiljaka imaju različita svojstva u odnosu na debljinu vlasišta. Jako debeli (hipertrofični) ožiljak može ograničiti dostupnost temeljnim krvnim žilama dok vrlo tanki (atrofični) ožiljak može biti suviše tanak za održavanje transplantiranih folikula. Na sreću velikoj većini slučajeva tkivo nije predebelo ni pretanko, ima ga dovoljno, dobro je prokrvljeno i zdravo, te je moguće izvršiti uspješnu FUE transplantaciju kose.

Stopa rasta i preživljavanja transplantata u ožiljak tkiva manja je nego u zdravoj koži i može varirati u odnosu na različitost ožiljka. To je razlog zašto često prvo radimo testiranje presađivanja kako bismo provjerili funkcionalnost folikula, tj. „plodnost tla“. Ni jedna metoda neće ukloniti ožiljak već će ožiljak biti manje vidljiv nakon transplantacije vlasi kad ona postigne dovoljnu dužinu i gustoću.

Saznaj je li FUE transplantacija kose za tebe!

Slobodno nas kontaktirajte

  • Ovo je zaštita protiv spama. Molimo upišite rješenje.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.