FUE transplantacija obrva

FUE transplantacija obrva

Zahvat FUE transplantacije obrva

Obrve mogu nedostajati ili biti prorijeđene iz različitih razloga. Daleko najčešći razlog je njihovo čupkanje, zatim ožiljci u obrvi uslijed traume ili kirurgije, alopecija, piercing, tetovaže, opekline, itd.

Postupak FUE transplantacije obrva isti je kao i postupak transplantacije kose. Radi postizanja maksimalne gustoće obrva često je zahvat potrebno ponavljati. Kako su dlake u obrvama transplantirane iz vlasišta potrebno ih je jednom kad izrastu šišanjem održavati na duljini postojećih obrva. Cilj zahvata je očuvanje prirodnog izgleda, progušćivanje i zadržavanje prirodnih linija i smjera rasta dlaka.

Za razliku od kose u kojoj većina dlaka raste u istom smjeru, u obrvama, na mnogo manjem području, dlake rastu u nekoliko različitih smjerova. Vlasi kose u vlasištu najčešće rastu pod kutem od 45° dok dlake obrva rastom prate površinu kože. Dlake u obrvama rastu iz pojedinačnih folikula, a ne kao u kosi u folikularnim cjelinama koje sadrže 1 – 4 vlasi. Anagen faza (faza rasta) koja kod kose traje do 7 godina u obrvama traje samo 4 mjeseca.

Postupak FUE transplantacije obrva

U prvoj fazi FUE transplantacije obrva iz davajuće regije u stražnjem dijelu vlasišta uzimaju se što manje folikularne cjeline ili pojedinačni folikuli vlasi. Mikroskopski se obrađuju pod povećanjem od 15 puta u pojedinačne folikule tako da iz njih nakon transplantacije dobijemo rast pojedinačnih dlaka.

Folikuli se implantiraju u obrve uz pomoć finih implantera s kojima se može odrediti željena dubina, kut i smjer implantacije folikula, a time i rast budućih pojedinačnih dlaka. Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, onoj istoj kao kod stomatologa. U prosjeku je za transplantaciju obrva potrebno između 250 – 400 pojedinačnih dlaka. Odmah nakon zahvata pacijent uz upute odlazi kući.

Često se zahvati nakon godinu dana ponavljaju zbog postizanja gustoće čim bliže prirodnoj. Početak rasta transplantiranih dlaka je 3 – 4 mjeseca nakon zahvata. Većina izraste 6 mjeseci nakon zahvata, a puni rezultat je vidljiv nakon 10 mjeseci. Rezultat FUE transplantacije obrva je trajan.

Saznaj je li FUE metoda transplantacije za tebe!

Svakako preporučujemo besplatni konzultacijski pregled radi uvida u Vaš slučaj te procjene opravdanosti, veličine i cijene eventualnog zahvata FUE transplantacije obrva. Ako niste u mogućnosti doći možete nam poslati fotografije te ih možemo zajedno telefonski prokomentirati.

Konzultacije su moguće i besplatne u Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Trstu.

Slobodno nas kontaktirajte

  • Ovo je zaštita protiv spama. Molimo upišite rješenje.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.