FUE transplantacija brade i brkova

FUE transplantacija brade i brkova

FUE transplantacija brade izvodi se na isti način kao i FUE transplantacija kose, tj. transplantira se kosa iz stražnjeg djela vlasišta u područja brade ili brkova koja želimo progustiti ili formirati. Najčešće se radi o progušćivanju brade, a ne formiranju brade ili brkova kod punog nedostatka dlaka. Često se odlučujemo i na izvođenje prvog manjeg testnog zahvata da vidimo kako će se rezultat uklopiti u postojeću bradu ili brkove.

Najčešće je riječ o urođenom nedostatku dlaka u dijelu brade ili brkova, a nedostatak je moguć i uslijed bolesti, kirurških zahvata, opekotina, itd.
U prvoj fazi FUE transplantacije brade iz davajuće regije u stražnjem dijelu vlasišta uzimaju se što manje folikularne cjeline ili pojedinačni folikuli vlasi. Mikroskopski se obrađuju pod povećanjem od 15 puta u pojedinačne folikule tako da iz njih nakon transplantacije dobijemo rast pojedinačnih dlaka.

Folikuli se implantiraju u bradu uz pomoć finih implantera s kojima se može odrediti željena dubina, kut i smjer implantacije folikula, a time i rast budućih pojedinačnih dlaka. Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, onoj istoj kao kod stomatologa. Odmah nakon zahvata pacijent uz upute odlazi kući. Često se zahvati nakon godinu dana ponavljaju zbog postizanja gustoće čim bliže prirodnoj.

Početak rasta transplantiranih dlaka je 3 – 4 mjeseca nakon zahvata. Većina izraste 6 mjeseci nakon zahvata, a puni rezultat je vidljiv nakon 10 mjeseci. Rezultat FUE transplantacije brade ili brkova je trajan.

Svakako preporučujemo besplatni konzultacijski pregled radi uvida u Vaš slučaj te procjene opravdanosti, veličine i cijene eventualnog zahvata FUE transplantacije brade i brkova. Ako niste u mogućnosti doći možete nam poslati fotografije te ih možemo zajedno telefonski prokomentirati.

Konzultacije su moguće i besplatne u Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Trstu.

Saznaj je li FUE metoda transplantacije za tebe!

Slobodno nas kontaktirajte

  • Ovo je zaštita protiv spama. Molimo upišite rješenje.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.